Februarie 2009

NDigester, un digester .NET

Postat la 27-Feb-2009 ora 06:48 pm de [Chetroesu]
0 Comentarii

Incercand sa convertesc un cod Java la cod .NET, m-am lovit de problema implementarii unui modul care sa faca ceea ce face digester-ul java. Am inceput sa caut pe internet si dupa ceva timp am gasit o librarie care aparent putea face ceea ce aveam eu nevoie.

NDigester este implementarea .NET a pachetului Jakarta Commons-Digester. Pe baza unor fisiere XML de configurare, NDigester ofera posibilitatea initializarii de obiecte in cadrul aplicatiei pe baza configurarilor XML.

Ce framework PHP sa aleg?

Postat la 27-Feb-2009 ora 11:29 am de [Chetroesu]
1 Comentariu

PHP are in sfarsit atenţia pe care o merită. Mereu am crezut că PHP este unul dintre cele mai neglijate limbaje de programare. Cu toate ca era un limbaj foarte utilizat, nu existau suficiente framework-uri disponibile pentru el. Din fericire aceasta s-a intamplat doar pana la momentul lansarii PHP 5, cand au aparut o serie de framework-uri foarte bune.

Inainte de a ma apuca de dezvoltarea de site-uri web am facut o analiza asupra framework-urilor disponibile pe piata. Este evident ca fiecare framework are puncte tari si puncte slabe. Rolul acestei analize are menirea de a pune in cumpana aceste aspecte si la final, pe baza comparatiilor, sa se poata face alegerea framework-ului cel mai bun.

Librarie Java i18N

Postat la 19-Feb-2009 ora 11:47 am de [Chetroesu]
0 Comentarii

Revin cu varianta de implementare a librariei i18N pentru Java. Am incercat sa mentin aceleasi semnaturi de functii pentru interfetele pe care le pune la dispozitie libraria, in scopul pastrarii unei similitudini cat mai mari cu varianta de implementare pentru .NET. Evident exista si unele nmici diferente de formatare, dar acestea se pot remedia cu usurinta prin putin mai multa atentie.

Windows Shell, stampilarea imaginilor: watermark

Postat la 11-Feb-2009 ora 12:17 am de [Chetroesu]
0 Comentarii

Cum se poate face marcarea pozelor in vederea personalizarii acestora inainte de publicarea pe site? Acest capitol este un studiu de caz pentru unul din posturile publicate anterior: iterarea fisierelor dintr-o structura de directoare.

Windows Shell, iterarea fisierelor dintr-o structura de directoare

Postat la 10-Feb-2009 ora 11:32 pm de [Chetroesu]
1 Comentariu

Iterarea fisierelor dintr-o structura de directoare este o chestiune care de multe ori, in proiectele la care am lucrat, s-a dovedit a fi necesara. Scriptul prezentat in acest articol rezolva aceasta problema intr-un mod simplu. Bineinteles ca functie de destinatia dorita, acest script se poate extinde intr-un fel sau altul.

Creare Link catre o baza DB2, din SQL Server

Postat la 06-Feb-2009 ora 03:00 pm de [Chetroesu]
0 Comentarii

V-ati intrebat vreodata cum se pot conecta intre ele o baza de date SQL Server cu una DB2? Cum pot accesa dintr-o baza SQL Server tabele din baza DB2? In acest articol voi trata modul in care se pot configura legaturile intre SQL Server si DB2.

Creare Link intre doua baze SQL Server

Postat la 06-Feb-2009 ora 02:09 pm de [Chetroesu]
0 Comentarii

V-ati pus vreodata intrebarea cum se pot conecta intre ele 2 baze de date SQL Server? Cum pot accesa dintr-o baza pe cealalta? In acest articol voi trata modul in care se poate configura o astfel de legatura care sa permita accesul catre o baza distanta de tip SQL Server.

Librarie .NET i18N

Postat la 04-Feb-2009 ora 11:09 pm de [Chetroesu]
0 Comentarii

Una din luptele pe care le duce un programator este afisarea informatiei formatata pentru cultura in care ruleaza o aplicatia. Nu este nimic complicat daca lasi sistemul sa formateze asa cum stie el, insa problema apare in momentul in care benficiarii carcotasi si tipicari cer ca afisarea datelor sa se faca intr-un anume format, altul decat cel implicit din sistem. Menirea librariei i18N este sa rezolve problema prezentarii acestora functie de cultura aplicatiei, folosind elemente de formatare predefinite.

Simularea unei secvente in SQL Server

Postat la 03-Feb-2009 ora 09:43 am de [Chetroesu]
1 Comentariu

Dupa cum se stie, in SQL Server nu exista notiunea de Secventa, asa cum majoritatea bazelor de date au. Este totusi o functionalitate foarte importanta si de aceeia foarte multi incearca sa o simuleze.

Instante multiple de servere Tomcat pe sisteme Windows

Postat la 02-Feb-2009 ora 09:45 am de [Chetroesu]
0 Comentarii

De cele mai multe ori se pune problema instalarii mai multor aplicatii Web pe aceiasi masina pe servere Tomcat. In cazul in care masina respectiva este una Windows intervin cateva probleme de configurare. Daca am instala toate aplicatiile web pe acelasi server ar fi simplu dar, aceasta abordare presupune eforturi in perioada de mentenanta. De exemplu, daca dorim sa facem update la una din aplicatii, presupune sa oprim tomcat-ul. Acest lucru presupune oprirea automata si a celorlalte aplicatii. Acum intervine intrebarea "nu se pot aplicatiile opri individual"?

Tag-uri