Mai 2009

"Illegal whitespace exception" la trimiterea de mail-uri

Postat la 29-May-2009 ora 12:48 pm de [Chetroesu]
0 Comentarii

In incercarea de a trimite mail-uri in care senderul sa nu contina o adresa de email ci un text (nume) asociat acesteia, am identificat o posibila exceptie pe care o poate arunca JavaMail in conditiile in care adresa de e-mail  specificata nu este formatata bine. 
De exemplu, daca vrem sa afisam textul "FirstName LastName" in locul my_name@mailserver.ro, nu este suficient sa scriem textul ca atare. In conditiile in care acest text contine spatii, javaMail va arunca o exceptie "Illegal whitespace...". Cum putem evita astfel de situatii?

Conflict: Tomcat XDB Authentication - Oracle

Postat la 28-May-2009 ora 09:37 am de [Chetroesu]
0 Comentarii

Exista situatii in care daca din browser-ul web apelam un Url care, interogheaza un server Tomcat, iar acesta raspunde prin afisarea unui dialog ce contine urmatorul mesaj:

The server localhost at XDB requires a username and password.

Continutul mesajului depinde de numele serverului. In cazul nostru, serverul se numeste localhost iar mesajul contine particula localhost.

Explicatia este urmatoarea: Daca folosim Tomcat si pe langa acesta avem si Oracle instalat, poate aparea un conflict de porturi. In mod implicit, instalarea de Oracle va rula un server XDB pe portul 8080, iar Tomcat foloseste la randul lui portul 8080 pentru a servi JSP-uri/Servleti.

Tag-uri