Incep prin a specifica faptul ca eu folosesc un server WAMPSERVER2.0, deci server web Apache Web Server si sistem de operare Windows 7.

Pasul 1: Descarcare librarie Xdebug

Descarcarea se poate face de la adresa http://www.xdebug.org/download.php. Va trebui aleasa libraria corespunzatoare configuratiei sistemului dumneavoastra. Din fericire, Xdebug pune la dispozitie o unealta prin care putem identifica libraria necesara.

Accesati http://www.xdebug.org/find-binary.php. Pagina va contine un mare textbox in care va trebui introdus, folosind sistemul copy+paste, rezultatul functiei phpinfo().

Atentie: Se copiaza textul din pagina rezultata, nu se copiaza sursa html.

Dupa apasarea butonului "Analyse my phpinfo() output", se vor afisa instructiunile de configurare a php.ini si libraria pe care va trebui sa o descarcati.

Pasul 2: Restart servicii WAMP

Pasul 3: Configurare Eclipse

Se deschide forma de configurare din meniul Eclipse (Window->Preferences) si se acceseaza sectiunea de configurare PHP, unde verificam/configuram urmatoarele elemente:

Configurare server web

Se configureaza executabilele PHP: se acceseaza item-ul PHP Executables

Configurare executabile PHP

Se configureaza serverul web folosit: se acceseaza item-ul PHP Servers

Configurare server web

 

Se configureaza debuger-ul PHP:

Configurari debuger PHP

 Se creaza un nou Debug Configuration unde se specifica serverul web folosit si fisierul de start al aplicatiei web pe care dorim sa o debugam.

Debug Configuration

 Finish !